'BeIN Sports roept Premier League-clubs op om overname Newcastle te blokkeren'

'BeIN Sports roept Premier League-clubs op om overname Newcastle te blokkeren'

22-04-2020 00:15
20

Groot nieuws van The Times: beIN Sports, dat een groot deel van de Premier League-rechten in bezit heeft, roept alle Premier League-clubs op om de overname van Newcastle United tegen te houden. De club staat op het punt om voor 340 miljoen euro over te worden genomen door een Saudische partij.

BeIN Sports maakt zich zorgen omdat Saudi-Arabië veel Premier League-wedstrijden uit zou zenden via de illegale tv-zender beoutQ. Volgens The Times, dat de brief aan de Premier League-clubs ingezien heeft, komt de overname van Newcastle United serieus in gevaar nu beIN Sports dit initiatief genomen heeft.

BeIN Sports, dat de Premier League wereldwijd uitzendt en waarvan het hoofdkantoor in Qatar staat, heeft Premier League-president Richard Masters erop geattendeerd dat er politieke spanningen bestaan tussen Qatar en Saudi-Arabië en er rekening moet worden gehouden met het verleden van de oliestaat, de voortdurende 'illegale acties' en de commerciële gevolgen voor de Premier League, de leden, de aangesloten omroepen en voetbal in het algemeen.

Overigens verloor beIN Sports, waar Paris Saint-Germain-voorzitter Nasser Al-Khelaifi voor een groot deel eigenaar van is, al eerder een rechtszaak tegen beoutQ.