'Eerste jaar om nooit te vergeten' bij FC Twente: Ik heb zoveel meegemaakt

'Eerste jaar om nooit te vergeten' bij FC Twente: "Ik heb zoveel meegemaakt"

22-04-2020 09:59
28

Gonzalo García hoopt binnenkort duidelijkheid te krijgen over zijn toekomst als trainer van FC Twente. Eind maart werd zijn aflopende contract formeel opgezegd door de Enschedese club.

García heeft naar eigen zeggen nog niet met FC Twente gesproken over volgend seizoen. "Ook omdat er nog zoveel onduidelijk was", zegt hij tegen De Telegraaf. "Die gesprekken zullen nu gaan beginnen. Ook in de spelersgroep zijn er veel aflopende contracten."

"Ik hoop wel, dat ik nog ergens een keer de groep bij elkaar kan laten komen om het seizoen af te sluiten en afscheid van elkaar te nemen. Maar dat zal afhangen van hoe de maatregelen er dan uitzien", aldus García, die zich op Twente blijft concentreren.

"De komende maanden zijn er geen wedstrijden, maar dat betekent niet dat ons werk erop zit. Het is heel belangrijk dat de spelers fit blijven in zo'n lange periode zonder wedstrijden. Het is niet goed, als ze lang niets doen, dus daar ben ik wel mee bezig."

De trainer van FC Twente, die dit seizoen voor het eerst op eigen benen stond, spreekt van een 'eerste jaar om nooit te vergeten'. "Ik heb zoveel meegemaakt en dan eindigt het ook nog eens zo abrupt door een pandemie. Het lijkt wel een film waar we in zitten."