'Het Ajax van Zuid-Korea. Sterker nog: we doen zeker niet onder voor Ajax'

'Het Ajax van Zuid-Korea. Sterker nog: we doen zeker niet onder voor Ajax'

Gepubliceerd: woensdag 22 april 2020 om 10:27wo 22-04-2020 om 10:27

Lars Veldwijk heeft nog geen moment spijt gehad van zijn overstap naar Jeonbuk Hyundai. De Zuid-Koreaanse topclub pikte hem afgelopen winter op bij Sparta en blijkt in alles een grote club, vertelt de 28-jarige spits aan Voetbal International.

Jeonbuk Hyundai werd in vijf van laatste zes seizoenen landskampioen. "Het Ajax van Zuid-Korea", zegt Veldwijk over zijn nieuwe club. "Sterker nog: onze faciliteiten doen zeker niet onder voor die van Ajax. Ik ken De Toekomst en heb contact met jongens in Amsterdam, dus ik kan wel een beetje vergelijken."

"Weinig clubs kunnen tippen aan wat wij hier hebben: een eigen trainingscomplex met drie grasvelden, een kunstgrasveld en een indoorhal, een zwembad waarin je kunt hardlopen, een sauna, een ijsbad, een warmtebad. Onze gym, die nu helemaal vernieuwd wordt, heeft de omvang van een grote sportschool. Het is waanzinnig."

Het ontbreekt Veldwijk en zijn ploeggenoten aan niets. "Onze staf bestaat onder anderen uit vier fysiotherapeuten en een chef-kok. We kunnen drie keer per dag eten op de club. Blijven slapen kan ook. De dag voor een wedstrijd overnachten alle spelers op de club, maar wie het wil, kan er ook op andere dagen terecht. Ikzelf heb een appartement in de stad, da's handig voor als er straks mensen kunnen overkomen. Maar ik slaap tot nu toe bijna elke avond op de club, in mijn eigen hotelkamer."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy bday @donnyidzerda 💯❤️🎉

Een bericht gedeeld door Lars Veldwijk (@larsveldwijk) op

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws