'Feyenoord pakt door en toont interesse in Heerenveen-regisseur Veerman'

'Feyenoord pakt door en toont interesse in Heerenveen-regisseur Veerman'

22-04-2020 10:46 Laatste update: 10:51
142

Joey Veerman heeft zich in de kijker gespeeld bij Feyenoord. Dat meldt Voetbal International. De middenvelder (21) maakte dit seizoen indruk bij sc Heerenveen.

Feyenoord is op zoek naar middenvelders en houdt Veerman in de gaten, aldus VI. De talentvolle middenvelder verliet FC Volendam afgelopen zomer op de valreep voor Heerenveen. In Friesland groeide hij in een mum van tijd uit tot de regisseur op het middenveld. Drie maanden geleden was hij nog trefzeker in De Kuip.

Veerman wordt door Feyenoord gezien als 'een interessante optie om het middenveld te versterken'. Het is duidelijk dat de Rotterdamse club in die linie zeker twee spelers aan de selectie wil toevoegen, omdat Renato Tapia uit zijn contract loopt, Oguzhan Özyakup terugkeert naar Besiktas en Orkun Kokcü in de belangstelling staat van buitenlandse (top)clubs. Het aflopende contract van Leroy Fer wordt vermoedelijk wel verlengd.

Onlangs bevestigde Veerman in een interview met het Noordhollands Dagblad dat er 'zeker interesse is getoond'. "Hoe dat nu verder gaat, is afwachten", voegde hij eraan toe, zonder een club te noemen. Veerman speelde dit seizoen 22 competitieduels voor Heerenveen.

Feyenoord lijkt het langer vastleggen van Dick Advocaat, tot de zomer van 2021, door te willen pakken op de transfermarkt. Vitesse-topscorer Bryan Linssen staat ook op het lijstje in Rotterdam. In tegenstelling tot Linssen, heeft Veerman wel een doorlopend contract.