Belgische pers: PSV kan wonderlijk Champions League-ticket alweer vergeten

Belgische pers: PSV kan wonderlijk Champions League-ticket alweer vergeten

22-04-2020 11:55
134

De tickets voor de Champions League en Europa League van volgend seizoen worden op 'sportieve gronden' - en dus niet op basis van de UEFA-ranking - verdeeld. Dat meldt Het Laatste Nieuws na een call van de KBVB met de Europese voetbalbond.

Het Belgische medium pakte woensdagochtend uit met het spectaculaire nieuws dat verschillende voetbalbonden het volgen van de UEFA-clubranking de meest sportieve manier vinden om de tickets te verdelen voor competities die niet worden afgemaakt. Het zou betekenen dat AZ zijn mogelijke Champions League-ticket kwijtraakt aan PSV. Dat gaat echter níet gebeuren, zo blijkt nu.

'Na een telefoontje zonet vanuit de Belgische voetbalbond naar UEFA kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijk verwacht worden dat UEFA 'de sportieve gronden' als enige criterium zal gebruiken', schrijft Het Laatste Nieuws. Daardoor kan bijvoorbeeld ook de Belgische koploper Club Brugge opgelucht ademhalen. De UEFA heeft aan België duidelijk gemaakt dat de huidige stand van de Jupiler Pro League het enige criterium zal zijn voor de toekenning van de Europese tickets.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s