'Geheimes konzept' Bundesliga: elftalfoto's niet toegestaan, 126 mensen in stadion

'Geheimes konzept' Bundesliga: elftalfoto's niet toegestaan, 126 mensen in stadion

22-04-2020 12:18 Laatste update: 13:39
38

Duitsland bereidt zich in rap tempo voor op de hervatting van de Bundesliga. Zoals het er nu naar uitziet wordt de competitie in het weekend van 9 mei hervat met de wedstrijd Borussia Dortmund - Schalke 04.

Dat meldt Der Spiegel, dat het 'geheimes konzept' van de Bundesliga heeft ingezien. Zeker is dat de wedstrijden in Duitsland gespeeld gaan worden zonder publiek. Om de risico's op verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is een document van maar liefst 41 pagina's opgesteld waarin staat hoe spelers, stafleden en andere mensen zich moeten gedragen.

Er worden geen teamfoto's genomen en mascotte's zijn niet welkom in het stadion, meldt Der Spiegel. Ook worden er geen handen geschud en mogen fotografen alleen aanwezig zijn mits zij achter de spelerstunnel blijven.

Medewerkers van tv-stations, waarvan er niet meer dan 36 mogen zijn, moeten een vragenlijst invullen over mogelijke corona-symptomen. De spelers zijn verplicht om met mondkapjes op te lopen en hun handen regelmatig te wassen. Voedsel dient aanwezig te zijn voor de spelers arriveren, om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. De kleedkamers mogen gebruikt worden, maar zo min mogelijk. De spelers moeten na de wedstrijd thuis douchen en hun kleding zelf wassen.

In het stadion is plaats voor 126 mensen. Ieder team mag acht stafleden meenemen. Er mogen ook clubofficials aanwezig zijn, maar niet meer dan tien. Normaal gesproken zijn er 300 veiligheidsmensen aanwezig per wedstrijd, dat wordt teruggedrongen naar dertig.