Ik had ook mede voor Feyenoord gekozen omdat ik voor de prijzen wilde spelen

"Ik had ook mede voor Feyenoord gekozen omdat ik voor de prijzen wilde spelen"

Gepubliceerd: woensdag 22 april 2020 om 14:39wo 22-04-2020 om 14:39

Ridgeciano Haps weet nog goed dat Feyenoord in 2018 de bekerfinale ten koste van AZ won. Een jaar daarvoor verloor hij de finale als AZ'er van Vitesse. 

"Voor mij was het extra bijzonder om een jaar later tégen AZ te spelen, omdat ik met veel oude ploeggenoten op het veld stond", blikt Haps terug op de clubsite van Feyenoord. "Na afloop heb ik daarom op het veld bewust ook niet te uitbundig gefeest, hoewel ik natuurlijk wel blij was."

Het feest barstte wel degelijk los, weet Haps nog. "Daarna hebben we de winst met de hele selectie uitgebreid gevierd natuurlijk. Voor mij was de bekerwinst een mooi slot van mijn eerste jaar bij Feyenoord. Ik had ook mede voor Feyenoord gekozen omdat ik voor de prijzen wilde spelen. Het was heel mooi dat ik die ambitie in mijn eerste jaar direct kon waarmaken."

Haps baalt dat de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht dit jaar niet door kan gaan. "Al wil ik voorop stellen dat voetbal op dit moment niet het belangrijkste is in de wereld. Alleen al de aanloop naar zo'n finale is heel mooi om mee te maken. Ik was er ook van overtuigd dat we die beker uiteindelijk in De Kuip hadden kunnen houden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie zou de bekerfinale winnen?

(678 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws