Hofland wil hoofdtrainer zijn: 'Had kunnen betekenen dat ik was vertrokken'

Hofland wil hoofdtrainer zijn: 'Had kunnen betekenen dat ik was vertrokken'

22-04-2020 18:36
25

Voor Kevin Hofland was het belangrijk om de volgende stap te zetten in zijn trainersloopbaan. De oud-verdediger is dan ook blij dat hij nu als hoofdtrainer verder gaat bij Fortuna Sittard, al benadrukt hij dat er niet al te veel verandert in zijn samenwerking met Sjors Ultee.

"Kristof Aelbrecht (assistent, red.), Sjors en ik hebben het afgelopen seizoen samengewerkt op basis van gelijkwaardigheid. Dat blijven we ook doen", zegt Hofland tegen Voetbal International. "Persoonlijk wilde ik wel de stap naar het hoofdtrainerschap zetten. Met die ambitie ben ik in februari 2018 ook teruggekeerd bij Fortuna."

Hofland was sinds januari in gesprek met Fortuna om tot een oplossing te komen. "Voor mij was daarin heel belangrijk dat Sjors en Kristof ook zouden blijven. We vullen elkaar heel goed aan. Kris ken ik al zo lang, hij is echt een vertrouweling voor mij. Sjors is vorig jaar nieuw gekomen en ook die samenwerking heeft zich echt heel goed ontwikkeld. Maar ook hij heeft de ambitie om hoofdtrainer te zijn, dus het was de vraag of we daar samen uit konden komen."

"Eventueel had één en ander kunnen betekenen dat ik óf Sjors komende zomer was vertrokken", erkent Hofland. "Gelukkig hebben we een andere oplossing gevonden. Ik ben blij dat Sjors zijn ambitie nu verlegt naar een rol van technisch manager en assistent. Voor alle partijen is het zo prima geregeld. Inhoudelijk gaat er niet veel veranderen. Alleen wie er hoofdverantwoordelijk is. Ik, dus."