Barça-noodverband wil niet weg ondanks transfergeruchten: 'Wil vele jaren blijven'

Barça-noodverband wil niet weg ondanks transfergeruchten: 'Wil vele jaren blijven'

22-04-2020 19:28
29

Martin Braithwaite kwam in februari als noodverband naar FC Barcelona na de blessures van Luis Suárez en Ousmane Dembélé, maar van een vertrek door de achterdeur wil hij niets weten. De 28-jarige aanvaller verwacht nog vele jaren in Camp Nou te spelen.

Suárez en Dembélé zijn inmiddels op de weg terug. Ook worden de Catalanen al maanden in verband gebracht met toptransfers voor Neymar en Lautaro Martínez, terwijl het grote Portugese talent Francisco Trincão reeds werd vastgelegd. De rol van Braithwaite lijkt daarmee spoedig uitgespeeld, maar daar wil hij zelf niets van weten.

"Ik ben ervan overtuigd dat ik hier zelfs langer blijf dan de vierenhalf jaar waarvoor ik getekend heb", zegt de Deense international tegen ESPN. "Zo zie ik het in mijn hoofd. Als ik naar Barcelona kijk, denk ik aan al die legendarische spelers die hier gespeeld hebben. Het is nu mijn doel om straks te kunnen zeggen dat ik in één van de beste Barcelona-teams van deze generatie heb gezeten."

"Ik wil dat mensen later terugkijken naar het team waarin ik speelde en zeggen: ja, dat was een van de beste Barça-teams in de geschiedenis. Dat is een enorme motivatie voor mij", vervolgt Braithwaite, die pas drie keer in actie kwam voor de Spaanse kampioen. "Daarvoor wil ik hard werken."