Eerste contacten gelegd: 'Het liefst bij een Nederlandse club aan de slag'

Eerste contacten gelegd: 'Het liefst bij een Nederlandse club aan de slag'

23-04-2020 07:28
8

Ryan Koolwijk hoopt bij de start van het nieuwe seizoen weer bij een Nederlandse club onder contract te staan. De 34-jarige middenvelder heeft zijn contract bij het Slowaakse AS Trencin ingeleverd omdat hij zijn zoontjes miste.

Zijn vervroegde terugkeer naar Nederland betekent wel dat hij zonder werk zit. "Het liefst ga ik bij een Nederlandse club aan de slag. Ja, de eerste contacten zijn inmiddels gelegd", zegt Koolwijk, oud-speler van onder meer Excelsior en NEC, in gesprek met het Algemeen Dagblad. Ondertussen probeert hij zelf fit te blijven. "Ik ga individueel aan de slag met loopschema's en, mits toegestaan, in kleine groepjes met vrienden trainen. Ik wil fit zijn voor een nieuw avontuur."

De bal blijft ondertussen rollen voor Koolwijk. Niet met Trencin, maar met zijn zoontjes. "Ja, eindelijk kan ik weer genieten van het samen zijn. Ze waren super blij toen ze me weer zagen. Sinds mijn terugkeer ben ik hele dagen met ze aan het voetballen. Ik voetbal meer dan ik deed in Slowakije, haha. Op deze manier blijf ik ook wel fit."