Spanjaarden reageren op Eredivisie-besluit: 'Achter gesloten deuren was eerlijker'

Spanjaarden reageren op Eredivisie-besluit: 'Achter gesloten deuren was eerlijker'

23-04-2020 08:53
56

Adrian Dalmau had liever gezien dat de Eredivisie achter gesloten deuren afgemaakt zou worden. De FC Utrecht-spits reageert in de Spaanse krant Marca op het besluit om van het kabinet om het profvoetbal tot 1 september te verbieden.

"Niet spelen tot september is een zeer ingrijpende beslissing, maar het is duidelijk dat ze geen risico willen nemen", zegt de aanvaller. "Ik zou het beter hebben gvonden om achter gsloten deuren te spelen, zoals in Duitsland. Ik denk dat dat het eerlijkste zou zijn geweest", aldus Dalmau, die dus ook de bekerfinale met FC Utrecht niet kan spelen. "Ik hoop dat ze ons zullen toestaan om Europa in te gaan."

Llonch
Pol Llonch ziet het successeizoen van Willem II tot een abrupt einde komen. "De beslissing verraste me", zegt de Spaanse middenvelder. "In de afgelopen week begon het aantal besmette personen te dalen. Bovendien heeft de KNVB een plan ontwikkeld om weer te gaan voetballen. Ik begrijp niet dat landen die in dezelfde situatie zitten of het zelfs slechter hebben van plan zijn om te spelen en hier niet, maar wat er met voetbal gebeurt is nu secundair."