Derksen weer genadeloos voor 'nobody': 'Gewoon heel ongepast en kinderachtig'

Derksen weer genadeloos voor 'nobody': 'Gewoon heel ongepast en kinderachtig'

23-04-2020 09:12 Laatste update: 10:44
53

Johan Derksen is niet onder de indruk van Willem Vissers. De journalist van de Volkskrant haalde na de persconferentie van het kabinet over de nieuwe coronamaatregelen zijn gelijk, maar dat laat het boegbeeld van Veronica Inside koud.

Vissers riep deze week in de Volkskrant de regering op om onder meer de accommodaties voor topsporters weer te openen en kinderen weer te laten sporten. Dat leidde tot felle kritiek van Derksen. Nadat beide verzoeken werden ingewilligd, haalde Vissers zijn gram via Twitter. En dat leidt nu weer tot een reactie van Derksen.

'Johan Derksen noemde mij in zijn voetbalshow een 'lulkoek' en 'klinkklare onzin' uitkramende 'idioot'. Mijn twee verzoeken in een column (open accommodaties voor toppers, kinderen naar de sportclub) zijn ingewilligd. Ik zeg: lang leve de idioten van deze wereld', aldus Vissers op Twitter.

"Wat een onzin, topsport wordt helemaal niet toegestaan", reageert Derksen voor de camera van Veronica Inside. "Individueel trainen? Dat was al mogelijk. Je kon gaan fietsen, je kon gaan lopen... Maar het was gewoon heel ongepast dat Willem nobody, Willem Vissers, een open brief schrijft aan de minister-president over een heel serieus onderwerp."

"Het was werkelijk heel kinderachtig qua inhoud", vervolgt Derksen. "Het is een aanfluiting dat een krant als de Volkskrant dat gepubliceerd heeft. En als hij zijn gelijk wilt halen op Twitter, dan doet-ie dat lekker. Ik krijg er niets van mee. Het is dat jij het nu zegt, want ik Twitter niet."