'Transfervrije De Guzman (32) staat voor terugkeer naar geboortegrond'

'Transfervrije De Guzman (32) staat voor terugkeer naar geboortegrond'

23-04-2020 09:30
30

Een terugkeer naar Canada lonkt voor Jonathan de Guzman. Dat meldt Der Kicker. De veertienvoudig Oranje-international kan Eintracht Frankfurt verlaten voor Toronto FC als de transfermarkt in de Major League Soccer zijn deuren opent.

Ook het voetbal in Noord-Amerika ligt op zijn gat door de uitbraak van het coronavirus, waardoor ook reizen tussen Europa en de Verenigde Staten of Canada moeilijk is. De Guzman (32) heeft echter een Canadees paspoort, waardoor hij in principe naar Canada mag vliegen.

De Guzman mag in gesprek met Toronto FC - maar ook andere MLS-clubs uit Canada zoals Montreal Impact en Vancouver Whitecaps - als hij twee weken in quarantaine is geweest. De middenvelder komt dit seizoen niet aan bod bij Eintracht Frankfurt, heeft een aflopend contract en staat naar verluidt open voor een terugkeer naar zijn geboortegrond.

De Guzman zag het levenslicht in Toronto en verhuisde op jonge leeftijd naar Nederland. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde later voor Real Mallorca, Villarreal, Swansea City, Napoli en Chievo Verona. In totaal speelde de middenvelder 415 officiële wedstrijden. Op het WK van 2014 kwam hij tot drie optredens voor Oranje.