Adebayor weigert portemonnee te trekken: 'Ik heb het coronavirus niet gebracht'

Adebayor weigert portemonnee te trekken: 'Ik heb het coronavirus niet gebracht'

23-04-2020 09:35
44

Emmanuel Adebayor ligt onder vuur in Togo. De 36-jarige spits staat tegenwoordig onder contract bij Olimpia uit Paraguay en is niet van plan zijn thuisland te steunen in tijden van corona.

Ook in Togo probeert men met en macht de coronapandemie onder controle te krijgen. Omdat de financiële middelen vaak ontbreken, wordt er gekeken naar Adebayor, die het laatste decennium zijn geld verdiende bij onder meer Arsenal, Manchester City, Real Madrid, Tottenham Hotspur en Istanbul Basaksehir. De Togolese spits voelt zich echter niet verantwoordelijk voor de problemen in zijn land.

"Voor de mensen die vragen waarom ik niet heb gedoneerd... Laat me heel duidelijk zijn: ik gá niet doneren, heel simpel", laat Adebayor weten in een eigen video. "Ik doe wat ik wil doen, eet het eten dat ik wil eten... Er zijn altijd mensen die me bekritiseren. Ik heb het coronavirus niet naar Togo gebracht. Iedereen kan me vergelijken met Didier Drogba en Samuel Eto'o, maar ik ben niet zoals hen. Ik ben Adebayor en doe wat ik zelf wil."

In Togo zijn 86 coronagevallen geconstateerd. Officieel staat de teller op zes doden, maar de echte cijfers liggen volgens officiële instanties veel hoger.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SEA, best caption wins. I will be reading 👀🙏🏾👍🏾💪🏾🤙🏾😃😘#KeepMoving #LoveMyLife #LoveMyJob #MarechalSEA #teamSEA #AfricaUnited #228Forever #25 #Lifesgood

Een bericht gedeeld door The Real Adebayor (@e_adebayor) op