Gemengde gevoelens bij Ajax-aanhang: 'Een steen in de maag, een verschrikking'

Gemengde gevoelens bij Ajax-aanhang: 'Een steen in de maag, een verschrikking'

23-04-2020 10:12
42

De achterban van Ajax heeft begrip voor de beslissing om tot in elk geval 1 september een streep te zetten door het betaald voetbal. Fabian Nagtzaam, voorzitter van de Supportersvereniging Ajax, noemt het desondanks een 'verschrikking'.

“Het was verstandig. Het bracht duidelijkheid, maar het voelt als een steen in de maag", reageert Nagtzaam in De Telegraaf op het besluit van het kabinet om de stekker uit de Eredivisie en Eerste Divisie te trekken. "Alsof een geliefde eenzijdig de relatie heeft uitgemaakt."

De vraag is of er ná 1 september wel weer kan worden gevoetbald - en hoe het dan moet met supporters in een stadion. "Arena-directeur Henk Markerink noemde het een niet te ontwarren knoop en dat is het ook", aldus Nagtzaam. "Je zit met duizenden supporters in een stadion, mensen die tussendoor even naar het toilet moeten. Daar zijn op dit moment voor de anderhalvemetermaatschappij geen oplossingen voor."

"Ik had nooit gedacht dat we ooit zouden moeten nadenken over voetbal zonder supporters. Een verschrikking", besluit hij.