AZ komt met contractnieuws: 'Een echte clubman en enorm gedreven trainer'

AZ komt met contractnieuws: 'Een echte clubman en enorm gedreven trainer'

23-04-2020 10:42
9

Contractnieuws uit Alkmaar: Michel Vonk blijft trainer van Jong AZ. De 51-jarige Castricummer heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2021.

Vonk begon zijn spelersloopbaan in 1986 bij AZ en kwam later uit voor SVV, Manchester City, Oldham Athletic, Sheffield United en MVV. Na zijn actieve carrière ging hij aan de slag als trainer. Via Sparta, Telstar en sc Heerenveen keerde Vonk twee jaar geleden terug in Alkmaar.

"Bij AZ streeft iedereen ernaar elke dag beter te worden en leiden we spelers op voor Europees niveau", reageert Vonk op zijn contractverlenging. "De vele talenten die wij hebben ontwikkelen zich goed en maken zichtbaar progressie."

Hoofd jeugdopleiding Paul Brandenburg is blij met Vonk. "Michel is een echte clubman en een enorm gedreven trainer. Hij kan bogen op een treinwagon aan ervaring in het Nederlandse en internationale voetbal, waarmee hij onze beloften iets extra's kan bieden."

Vonk staat samen met Koen Stam aan het roer bij Jong AZ, dat het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie zal eindigen als de nummer veertien.