'Niet te vroeg' voor Ajax-transfer: 'Maar met Blind hebben ze een goede speler'

'Niet te vroeg' voor Ajax-transfer: 'Maar met Blind hebben ze een goede speler'

23-04-2020 11:45 Laatste update: 12:06
42

Jan Vertonghen vindt het niet te vroeg voor een terugkeer naar Ajax. Heel groot is de kans op een Amsterdamse deal echter niet. De 32-jarige verdediger loopt uit zijn contract bij Tottenham Hotspur, maar lijkt op weg naar Italië of Spanje.

"Net als Tottenham zal Ajax altijd een optie zijn", vertelt Vertonghen bij Play Sports. "Of het nog te vroeg is? Nee, niet per se! Zeker niet gezien het niveau waar Ajax nu naar op zoek is. In de fase dat ik bij Ajax zat en ook de jaren daarvoor, was het nog te vroeg geweest. Maar Ajax heeft zulke stappen gemaakt, zowel sportief als financieel... Ajax zal altijd een optie zijn, in welke fase van mijn carrière dan ook."

Wedden

Meer odds

Vertonghen ziet echter beren op de weg in Amsterdam. Een concurrentiestrijd met Daley Blind - de twee hebben nog altijd veel contact - ziet hij niet zitten. "Met Blind hebben ze positioneel een goede speler. Ajax is ook een club die kijkt naar de doorstroming van jeugdspelers. Als je er dan twee (routiniers, red.) hebt, dan is dat een blokkade", besluit de Belgische international, die tussen 2003 en 2012 het Ajax-shirt droeg.