'Dan verwacht ik ook weer transfers van over de honderd miljoen euro'

'Dan verwacht ik ook weer transfers van over de honderd miljoen euro'

23-04-2020 12:16
41

De voetbalwereld gaat in de toekomst 'gewoon' weer transfers van boven de honderd miljoen euro zien, stelt spelersmakelaar Martin van Ophuizen. Volgens de zaakwaarnemer is de voetballerij sterk genoeg om deze crisis te overleven en uiteindelijk weer te floreren.

Wel gaat de coronacrisis de komende maanden de transfermarkt in de greep houden. "Ik denk op het korte termijn is het van invloed op spelers zonder contracten", zegt Van Ophuizen tegen NH Sport. Clubs nemen daarin geen risico's en misschien ook niet de middelen hebben. Op de lange termijn verwacht ik weinig invloed. De voetballerij is een sterke branche. Als de economie weer herstelt, dan trekt het weer aan. Verwacht ik ook weer transfers van over de honderd miljoen euro."

Van Ophuizen merkt zelf dat de telefoon een stuk minder vaak overgaat nu de onzekerheid in het voetbal alleen maar toeneemt. "De agenda's stonden vol met allerlei afspraken in Nederland en België, enorm veel wedstrijdbezoeken. En van het ene op het andere moment is het gestopt", aldus de belangenbehartiger.