Idrissi kan leven met Ajax als kampioen: Als dat zo is, dan is dat zo

Idrissi kan leven met Ajax als kampioen: "Als dat zo is, dan is dat zo"

23-04-2020 13:20 Laatste update: 13:56
123

Oussama Idrissi zou ermee kunnen leven als Ajax dit seizoen door de KNVB uitgeroepen wordt tot kampioen van Nederland. Zijn club AZ heeft hetzelfde aantal punten, maar een minder doelsaldo dan de Amsterdammers.

"Als dat zo is, dan is dat zo", zegt Idrissi in gesprek met VTBL. "Als mensen dat bepalen… Goed, iedereen heeft er een bepaalde mening over, maar er zijn veel grotere belangen dan wie er kampioen wordt in dit geval. Waar ik me als voetballer het meeste zorgen om maak, is wanneer ik weer op het veld mag staan en weer plezier mag hebben. De rest ligt helaas niet in mijn of onze handen."

Idrissi is door de coronacrisis meer gaan waarderen wat normaal is. "Niet alles is vanzelfsprekend. Dat je elke dag inkomen hebt, dat je onder mooie omstandigheden in dit land mag leven", zegt Idrissi. "Kijk eens naar andere landen waar ze opgesloten thuis zitten en helemaal geen bewegingsvrijheid hebben. Wij mogen enigszins nog de straat op om boodschappen te doen, of eventueel een rondje hard te lopen. Dat soort zaken besef je nu wel. Dat je werk eigenlijk maar B-keuze is. Elke avond open ik de nieuws-app en dan zie je weer hoeveel mensen besmet zijn, hoeveel er overleden zijn. Dat is wel waar het op dit moment om gaat, denk ik."

Idrissi begon alle 25 Eredivisie-wedstrijden dit seizoen in de basis voor AZ en maakte daarin dertien treffers.