'Vervelende beslissing' voor KNVB: 'Blij dat ik Henk de Jong niet ben'

'Vervelende beslissing' voor KNVB: 'Blij dat ik Henk de Jong niet ben'

23-04-2020 15:36
32

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen is blij dat hij niet in de schoenen van collega Henk de Jong staat. Bij SC Cambuur leeft men gespannen toe naar de beslissing van de KNVB over de afwikkeling van het seizoen in de Eredivisie en Eerste Divisie.

Cambuur gaat er als koploper van de Keuken Kampioen Divisie vanuit dat het volgend seizoen in de Eredivisie speelt, maar het laatste woord is aan de KNVB. "Ik ben blij dat ik niet in zijn schoenen sta", zegt Jansen in gesprek met het Friesch Dagblad over De Jong.

"Dat zijn heel vervelende dingen voor de KNVB om te beslissen. Je doet het eigenlijk nooit goed en je krijgt alleen maar verliezers", aldus de trainer van Heerenveen, die met zijn eigen ploeg op de elfde plek zal eindigen. "We hadden nog acht wedstrijden te gaan en ik had het gevoel dat we de weg omhoog weer gevonden hadden."

Door de coronacrisis krijgt het seizoen een onbevredigend slot voor Jansen. "We zullen nooit weten hoe het debuutjaar van Johnny Jansen zou zijn uitgepakt. Zeker als de competitie ook nog eens ongeldig zou worden verklaard."