'Robben is buitengewoon, hij heeft extreem veel indruk op mij gemaakt'

'Robben is buitengewoon, hij heeft extreem veel indruk op mij gemaakt'

23-04-2020 15:54
33

Arjen Robben heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op Dennis Aogo. Als speler van Hamburger SV en Schalke 04 stond de achtvoudig Duits international regelmatig tegenover de Nederlander.

"Wie mijn zwaarste tegenstander was? Arjen Robben natuurlijk", aldus de linksback tegen Spox. "Hij heeft extreem veel indruk op mij gemaakt. Ik probeerde hem in wedstrijden vaak te provoceren of beledigen, maar hij was zo gefocust dat hij niets liet merken. Dat hield hij negentig minuten vol. Hij heeft me meerdere keren aan stukken gescheurd."

Aogo zag dat Robben altijd stoïcijns bleef. "Zelfs als ik hem beledigde, bleef hij een gentleman. Er zijn spelers die hun gram halen, maar Robben schudde na de wedstrijd altijd respectvol mijn hand. En natuurlijk wenste hij me het beste. Dat deed veel meer pijn dan wanneer hij mij ook had beledigd."

Robben was een 'echte sportman en bijna niet te stoppen', besluit Aogo. "Iedereen wist wat hij ging doen, maar zijn snelheid en timing waren uniek. Ook op menselijk vlak was hij buitengewoon, omdat hij zich - in dit geval bij mij - niet verlaagde tot mijn niveau. Ik neem mijn hoed diep af voor Arjen Robben."