AD spreekt Telegraaf tegen: Ajax, Feyenoord en PSV 'blijven neutraal'

AD spreekt Telegraaf tegen: Ajax, Feyenoord en PSV 'blijven neutraal'

24-04-2020 08:30 Laatste update: 09:31
65

Het worden vrijdag spannende uren voor het Nederlandse voetbal. De 38 clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie krijgen van de KNVB de kans om vanaf 10.00 uur hun zegje te doen over de afwikkeling van de competities. De top-drie stelt zich neutraal op.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. De KNVB wil de stemming peilen bij alle clubs, voordat er definitief knopen worden doorgehakt. Vooral de degradatieregeling is een heet hangijzer: omdat de KNVB niets ziet in een competitie met twintig clubs, worden RKC Waalwijk en ADO Den Haag vermoedelijk vervangen door SC Cambuur en De Graafschap.

Waar De Telegraaf donderdagavond meldde dat Ajax, AZ, Feyenoord en PSV het liefst zien dat ADO en RKC behouden blijven voor de Eredivisie, schrijft het AD dat de traditionele top-drie zich neutraal zal opstellen. 'Zij vinden dat de voetbalbond zelf de knoop moet doorhakken', schrijft het dagblad.

De KNVB zou op zoek zijn naar draagvlak, voordat er vrijdagmiddag beslissingen worden genomen. Om 10.00 uur krijgen alle clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie een e-mail met scenario's, waarbij een voorkeur kan worden aangegeven. Dat heeft volgens het AD tot 'de nodige ergernis' geleid: meerdere clubs vinden dat de KNVB het zelf moet beslissen.

Naast de promotie-/degradatieregeling worden er vrijdag in Zeist knopen doorgehakt over onder meer een mogelijk kampioenschap van Ajax en de Europese ticketverdeling.