Ik denk dat Ajax er ook anders in had gestaan als ze zelf vierde hadden gestaan

"Ik denk dat Ajax er ook anders in had gestaan als ze zelf vierde hadden gestaan"

Gepubliceerd: vrijdag 24 april 2020 om 09:13vr 24-04-2020 om 09:13

Een eventuele gang naar de rechter na het besluit dat de KNVB vrijdag gaat nemen over de Eredivisie zal afhangen van hoe groot het draagvlak is onder de clubs. Dat zegt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers tegen Omroep West.

ADO Den Haag en RKC Waalwijk zullen een eventuele verplichte degradatie willen aanvechten, maar hebben alleen kans als ze meer clubs aan hun zijde krijgen. Olfers verwacht dat dit nog wel lastig zal zijn. "Ajax vindt het allemaal best en voor ADO is het juist niet plezierig", zegt Olfers. "Daarin staat ADO wel alleen. Maar het heeft grote gevolgen. Speel je volgend seizoen in de Eredivisie of Keuken Kampioen Divisie? Financieel wordt het zwaar. Spelers zullen daarnaast weglopen."

"De rechter gaat kijken of het besluit van vrijdag onredelijk is", aldus de oud-Ajax-commissaris. "Ik zeg altijd: 'Krijg ik pijn in mijn buik van het besluit of niet?' ADO-supporters zullen dat wel krijgen. Andere supporters weer niet. Ik denk dat Ajax er ook anders in had gestaan als ze zelf vierde hadden gestaan", zegt Olfers, die stelt dat de rechter vooral zal kijken naar het proces van de besluitvorming. "Het maakt de wereld hoeveel clubs achter het besluit staan dat genomen wordt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws