Hoofsponsor RKC neemt stelling: 'Andere opties leveren eindeloze discussies op'

Hoofsponsor RKC neemt stelling: 'Andere opties leveren eindeloze discussies op'

24-04-2020 10:40
32

De hoofdsponsor van RKC Waalwijk wacht vol zenuwen het besluit van de KNVB af over een eventuele degradatie van de club. Voor Willy Naessens Nederland BV zou een afdaling naar de Keuken Kampioen Divisie een flinke tegenvaller zijn.

"Voor ons telt het commercieel belang. Je krijgt veel meer aandacht in de media als je in de Eredivisie uitkomt", aldus directeur Jeroen de Bonth, die vindt dat de KNVB het seizoen nietig moet verklaren en RKC Waalwijk dus weer in de Eredivise moet laten starten. "Het amateurvoetbal is volledig geannuleerd. Geen kampioenen, geen degradanten. Waarom zou dat principe niet gelden voor het betaald voetbal?", stelt De Bonth in het Brabants Dagblad. "Alle andere opties leveren eindeloze discussies op. Hooguit kun je voor de beker een uitzondering maken, dat is maar één wedstrijd."

Voor Willy Naessens is het al een enorme tegenvaller dat de naam van het bedrijf niet op het shirt van RKC Waalwijk staat tijdens de laatste acht wedstrijden van het seizoen. "Dat is vervelend. Net zo vervelend als voor de sportschoolhouder die niemand meer mag ontvangen. Ik bedoel: iedereen zal moeten inschikken. En we blijven RKC steunen. Volgend seizoen, in de Eredivisie of in de Keuken Kampioen divisie, wij zijn er gewoon weer bij", aldus De Bonth.