LIVE: massaal onbegrip na historisch overleg tussen KNVB en clubs (gesloten)

LIVE: massaal onbegrip na historisch overleg tussen KNVB en clubs (gesloten)

24-04-2020 21:08 Laatste update: 21:08
98

Het is D-Day in Nederland: de KNVB bespreekt vrijdag met de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie hoe het seizoen afgewikkeld wordt. VoetbalPrimeur houdt je in dit liveblog op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

KNVB-directeuren Eric Gudde en Jean Paul Decosseaux beslissen vrijdag in Zeist over de sportieve toekomst van de Eredivisie en Eerste Divisie, de twee competities die als gevolg van de coronacrisis niet kunnen worden uitgespeeld.

Vragen waarop een antwoord gevonden moet worden, zijn: wordt Ajax, nummer één op de huidige ranglijst, aangewezen als kampioen? Welke clubs krijgen de Europese tickets? Wie degradeert? Wie promoveert?

De KNVB lijkt zoveel als mogelijk de huidige ranglijst als eindstand te willen gebruiken. Het betekent dat Ajax en AZ naar de (voorronde) van de Champions League gaan en de Europa League-tickets voor Feyenoord, PSV en Willem II zijn. Onduidelijk is of SC Cambuur en De Graafschap de plek innemen van ADO Den Haag en RKC Waalwijk.

De KNVB heeft alle clubs gevraagd om een stem uit te brengen over hun voorkeur, maar neemt uiteindelijk zelfstandig een besluit. Rond 18.30 wordt bekend hoe de competities worden afgehandeld.