Swinkels 'fulltime politieagent, huisman en kok': Ik hoef me niet te vervelen

Swinkels 'fulltime politieagent, huisman en kok': "Ik hoef me niet te vervelen"

24-04-2020 14:19
6

Arjan Swinkels speelde op zaterdag 7 maart zijn voorlopig laatste wedstrijd namens KV Mechelen en hoort deze week of het Belgische Jupiler Pro League-seizoen definitief ten einde is. De 35-jarige Brabander mag ondertussen niet in het stadion en op het trainingscomplex van zijn club komen.

De Belgische bond besloot eerder al om de competitie stop te zetten: maandag gaan de clubs stemmen over dit voorstel. Swinkels verwacht niet dat er nog doorgespeeld kan worden, nu het land bijna volledig op slot zit. "Het is natuurlijk bijna niet te realiseren. Als je ziet welke voorzorgsmaatregelen getroffen worden, is het heel moeilijk om door te gaan", vertelt de in Tilburg wonende linkspoot aan ELF Voetbal. "Ik heb een vignet dat ik naar België kan, maar we mogen niet op de club komen."

Swinkels en zijn ploeggenoten hebben al afstand gedaan van een deel van hun salaris. "Wij hebben besloten om elkaar tegemoet te komen", klinkt het. "Bij ons verdienen veel spelers een goede boterham, maar dat wil niet zeggen dat ze zomaar even een groot percentage van hun salaris kunnen afstaan. Het is een precaire situatie, maar ik denk dat we dit bij Mechelen op een heel open en transparante manier hebben opgelost."

Nu hij niet kan voetballen, maakt Swinkels zich verdienstelijk in het huishouden. "Nu ben ik thuis fulltime politieagent, huisman en kok", vertelt hij. "Mijn vrouw is namelijk werkzaam in de zorgsector en moet dus gewoon werken. De kinderen zijn wel thuis, dus ik kom de dagen zeker door. Ik hoef me niet te vervelen."