Cambuur verbijsterd: 'Bij Europese tickets wel naar de stand kijken en hier niet?'

Cambuur verbijsterd: 'Bij Europese tickets wel naar de stand kijken en hier niet?'

24-04-2020 17:38
59

SC Cambuur heeft met grote verbazing kennisgenomen van het besluit van de KNVB. De Leeuwarders hadden een voorsprong van elf punten op FC Volendam, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, opgebouwd, maar mogen toch niet naar de Eredivisie promoveren.

Zestien clubs hadden zich nochtans uitgesproken vóór een promotie/degradatie-regeling. Cambuur-directeur Ard de Graaf vindt het dan ook onbegrijpelijk dat het advies van de clubs is genegeerd door de voetbalbond. "Zestien clubs zijn voor, negen zijn tegen. Dan heb je een overduidelijke meerderheid. Maar door de negen clubs die geen stem hebben uitgebracht is nu de conclusie dat er geen meerderheid is voor het besluit. Het is ongelofelijk", reageert hij tegenover Voetbal International.

Ook de ruime voorsprong op de concurrentie heeft geen waarde meer voor de Leeuwarders. "Daarnaast kiest de KNVB ervoor om bij de toewijzing van de tickets voor Europees voetbal wél naar de ranglijst te kijken maar bij promotie en degradatie niet", stipt De Graaf aan. "Dat valt toch niet uit te leggen?" De directeur is al benaderd door verschillende van zijn collega's. "Allemaal hadden ze dezelfde strekking: dit kan toch niet waar zijn?" Of Cambuur naar de rechter zal stappen, moet nog afgewacht worden. "We hebben dit bericht pas net gekregen en moeten dit nog even op ons in laten werken. Wat een ontzettende poppenkast."

Ook trainer Henk de Jong heeft zich uitgesproken. "Dit is de grootste schande uit de voetballerij ooit", klinkt het in gesprek met Omrop Fryslân.