KNVB komt met compensatie voor 'verliezers': 'Een solidariteitspunt volgens Gudde'

KNVB komt met compensatie voor 'verliezers': 'Een solidariteitspunt volgens Gudde'

24-04-2020 17:44
82

De KNVB stelt een geldbedrag beschikbaar voor clubs die hard geraakt zijn door het besluit van de voetbalbond rond promotie en degradatie en Europees voetbal. Onder meer FC Utrecht, Cambuur en De Graafschap komen voor financiële compensatie in aanmerking.

Ook NAC en Volendam gaan gecompenseerd worden uit deze pot, zegt Volendam-bestuurslid Keje Molenaar tegenover Voetbal International. "Dat heeft Eric Gudde bevestigd", vertelt hij. "Een solidariteitspunt waar ploegen die iets hadden kunnen halen een bedrag uit gaan krijgen. Dat geldt met name voor Utrecht uiteraard, want die zijn de grote verliezer. En ook voor Cambuur, De Graafschap, NAC en Volendam."

Molenaar heeft een verleden als advocaat en denkt dat de KNVB-beslissing niet meer gewijzigd kan worden. "Gudde heeft het uitgelegd als dat er geen meerderheid is voor degradatie en promotie. Dat was ook zo met zestien voor en achttien (negen tegen en negen onthoudingen) niet voor. Ik had dat eerlijk gezegd ook wel verwacht. Het zou er om spannen, maar deze uitkomst verbaasde mij niet."

"Het is een uitzonderlijke situatie die na consultatie breedgedragen kan worden. Daar kan en mag iedereen wat van vinden, maar ik denk die uitleg eventuele rechtszaken van De Graafschap en Cambuur ook heel lastig maakt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie