Van Geel dolgelukkig: Het is een goede zaak dat de KNVB knopen heeft doorgehakt

Van Geel dolgelukkig: "Het is een goede zaak dat de KNVB knopen heeft doorgehakt"

24-04-2020 18:44
71

Algemeen directeur Martin van Geel van Willem ll is blij dat er vrijdagmiddag duidelijkheid is ontstaan. Zijn club mag zich volgend seizoen proberen te plaatsen voor de Europa League. Willem ll eindigde dit seizoen op de vijfde plaats.

"Het is een goede zaak dat de KNVB knopen heeft doorgehakt. Clubs weten waar ze aan toe zijn in deze bizarre coronaperiode waarin we met zijn allen terecht zijn gekomen", reageert Van Geel op de clubsite van Willem ll. "Eindigen als vijfde en daarmee het behalen van Europees voetbal is een mijlpaal in onze clubgeschiedenis en de kroon op een tot dusver heel mooi seizoen. Daar zijn we gepast blij mee en trots op. We leven echter ook mee met clubs waarvoor dit besluit vervelende gevolgen heeft."

Technisch directeur Joris Mathijsen geeft aan dat Willem ll liever de competitie had afgemaakt, maar dat gezondheid centraal staat. "Feit blijft dat we terecht op deze vijfde plek staan, wat na dit besluit recht geeft op kwalificatie voor de Europa League. Dat hebben we samen, op eigen kracht en met mooie overwinningen op onder andere Ajax, AZ en PSV bereikt. Complimenten daarom voor Adrie, de complete staf en met name de spelersgroep. Het is een geweldige prestatie."

Het is voor het eerst in vijftien jaar dat Willem ll Europees voetbal gaat spelen.