AD: besluit KNVB stond al vast, overleg was met oog op rechtszaken

AD: besluit KNVB stond al vast, overleg was met oog op rechtszaken

24-04-2020 20:55 Laatste update: 20:59
80

Het overleg tussen de clubs en de KNVB van vrijdagmiddag was voor de bühne, meent het Algemeen Dagblad. Volgens het medium stond het donderdag al vast de voetbalbond vrijdag zou beslissen om ADO Den Haag en RKC Waalwijk in de Eredivisie te houden.

De KNVB gebruikte het overleg met de clubs als 'raadpleging', maar niet als bindend advies: hoewel zestien clubs vóór promotie van SC Cambuur en De Graafschap stemden, besloot de voetbalbond toch het omgekeerde. 'Uitermate handig, zo niet noodzakelijk als er straks rechtszaken worden aangespannen door partijen zich benadeeld voelen. En die komen er', doelt het AD op de rechtsgang van FC Utrecht en de mogelijke juridische stappen van SC Cambuur.

Volgens de berichtgeving had de stemming onder de clubs geen invloed op het besluit dat de KNVB vooraf al had genomen. 'De KNVB wist, als we ervoor kiezen om niemand te laten degraderen, moet dat heel secuur gebeuren', aldus het AD. 'Dus met een raadpleging met de achterban. Ook al was het een wassen neus, het was voor de KNVB wel noodzakelijk.'