'Ajax is houding andere clubs niet vergeten en zet geldkraan niet ver open'

'Ajax is houding andere clubs niet vergeten en zet geldkraan niet ver open'

25-04-2020 07:08 Laatste update: 07:58
498

Ajax is niet van plan om de geldkraan ver open te draaien voor andere clubs, zo meldt nu ook De Telegraaf. De ochtendkrant zet de redenen uiteen waarom de Amsterdammers wél willen bijdragen, maar niet zomaar miljoenen euro's afstaan.

Volgens de ochtendkrant verbaast het Ajax hoe makkelijk de ere- en eerstedivisionisten de hand ophouden. Een deel van de Europese startpremie verdelen, is uit solidariteit een optie, maar wel binnen de perken. De voornaamste reden is dat de Eredivisie-koploper zelf ook hard wordt geraakt door de coronacrisis. Zoals al eerder is gemeld koerst de club af op een operationeel verlies.

Ajax krijgt forse klappen te verwerken als de Johan Cruijff Arena nog maanden leeg blijft. De Amsterdammers lopen mogelijk tientallen miljoenen euro's mis. Die problemen houdt de club in het achterhoofd als het andere clubs helpt. Zijn eigen financiële buffer aanwenden voor andere clubs die zelf nooit hebben gespaard, vindt Ajax al met al een stap te ver gaan.

Bovendien weet algemeen directeur Edwin van der Sar nog hoeveel tegenwerking hij en de andere topclubs kregen bij de Veranderagenda. Daarnaast was er weinig bereidwilligheid om mee te werken tijdens het Europese successeizoen. PEC Zwolle spande in aanloop naar Real Madrid – Ajax een arbitragezaak aan om het duel met de Amsterdammers niet te hoeven verplaatsen.

Verder stoorde het Ajax hoe gemakkelijk vrijdag tijdens de video-call werd aangegeven dat de hoofdstedelingen het kampioenschap niet verdienen. Zoals ook het feit dat de KNVB nog geen enkele lobby startte voor steun uit politiek Den Haag – in tegenstelling tot de kunst- en cultuursector – de gemoedstoestand niet verbeterde.