Molenaar: 'ADO en RKC hebben zich van hun slechtste kant laten zien'

Molenaar: 'ADO en RKC hebben zich van hun slechtste kant laten zien'

25-04-2020 10:51 Laatste update: 10:58
141

FC Volendam laat het erbij en spant geen zaak aan tegen de KNVB. De club hoopte meer te krijgen voor de gewonnen periodetitel, maar heeft slecht nieuws gekregen en begint volgend seizoen gewoon weer op nul.

De KNVB maakte vrijdag bekend dat ADO Den Haag en RKC Waalwijk niet degraderen en SC Cambuur en De Graafschap niet promoveren. Volendam en NAC Breda wonnen een periodetitel, maar kopen daar niets voor. De club legde meerdere voorstellen bij de KNVB neer om toch iets meer te krijgen.

"Ik denk dat Volendam het hierbij laat. We hebben nog wel overleg gehad met NAC om bij de KNVB te proberen het onderste uit de kan te halen voor de clubs en dat we een goede compensatie krijgen voor de periodetitel. Meer kunnen we gewoon niet doen", zegt directeur Keje Molenaar op de clubsite van Volendam.

"Dit zijn besluiten die door het bestuur in uitzonderlijke omstandigheden zijn genomen. Ik denk dat de rechter zou zeggen dat hij het heel marginaal mag toetsen, dus ik denk niet dat er voor de clubs veel te halen valt."

"Wij hadden heel graag iets meer gekregen voor de periodetitel die we met heel veel overtuiging hebben afgedwongen", zegt Molenaar. "Dat geldt ook voor NAC. Maar Eric (Gudde, red.) zegt dat hij het betreurt, maar er niets mee kan. Wij zijn teleurgesteld, maar de grootste teleurstelling kwam naar voren bij De Graafschap en Cambuur. Die clubs stonden gewoon op de plek van promotie. Ik vind ook dat ADO en RKC zich van hun slechtste kant hebben laten zien. Het lag in de lijn der verwachting dat ze zouden degraderen. Maar er is anders besloten en dus moeten die clubs zich bij neerleggen."