Gerbrands ziet 'mega-issues' voor PSV: 'Duurt twee uur voor men stadion uit is'

Gerbrands ziet 'mega-issues' voor PSV: 'Duurt twee uur voor men stadion uit is'

25-04-2020 11:35
91

Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, heeft uitgerekend dat er nog maar 6000 mensen in het Philips Stadion kunnen zolang de anderhalvemetersamenleving blijft bestaan. Hij denkt niet dat de voetbalwereld hiertegen bestand is. 

Voorlopig moeten mensen nog anderhalve meter bij elkaar vandaan blijven. Wedstrijden worden daarom zonder publiek gespeeld. "Dat betekent dat we nog eenzesde van het stadion zouden kunnen vullen", zegt Gerbrands bij Op1.

"Van de 35.000 hou ik er 6000 over. Ze moeten naar binnen en komen waarschijnlijk met de trein, maar ze moeten ook naar het toilet, een biertje halen en na het laatste fluitsignaal duurt het waarschijnlijk twee uur voor iedereen het stadion uit is", zegt Gerbrands. "Dat zijn mega-issues. Aan een anderhalvemeter-economie kunnen wij als voetbalbranche totaal niet voldoen."

"En wat denk je als er een goal voor ons valt? Dat iedereen op anderhalve meter afstand blijft juichen? Dat lukt niet, kan ik nu al zeggen", zegt Gerbrands in het Eindhovens Dagblad.

Gerbrands ziet ook problemen vóór de wedstrijd in verband met de grote rijen voor het stadion. "Als die zesduizend mensen allemaal anderhalve meter uit elkaar moeten blijven, staat gechargeerd gezegd de laatste persoon dus in Geldrop. Op dit moment zie ik dat helemaal niet zitten en zullen we ons dus moeten voorbereiden op een periode met wedstrijden zonder publiek. Ik heb overigens alle begrip voor de maatregelen, voor alle duidelijkheid."