Eerste besmette Ligue 1-speler Sambia (Montpellier) in kunstmatige coma gehouden

Eerste besmette Ligue 1-speler Sambia (Montpellier) in kunstmatige coma gehouden

25-04-2020 15:19
56

Montpellier-speler Junior Sambia wordt momenteel in kunstmatige coma gehouden, heeft zijn zaakwaarnemer bevestigd. De 23-jarige middenvelder is de eerste Ligue 1-voetballer die besmet is geraakt door het coronavirus.

Donderdag meldde zijn club Montpellier dat één van de selectiespelers werd opgenomen in het ziekenhuis. Men liet in het midden om wie het ging, maar Franse media wisten te melden dat Sambia de ongelukkige was. De middenvelder had zich dinsdag in eerste instantie vanwege spijsverteringsklachten in het ziekenhuis gemeld, laat zijn zaakwaarnemer Frédéric Guerra weten aan Le Parisien. "Hij had al drie dagen lang diarree. Toen heeft hij voor de zekerheid een coronatest ondergaan, maar die viel negatief uit. Woensdag kreeg hij echter last van zijn longen en zijn toestand werd er niet beter op."

Guerra is verrast dat Sambia nu in het ziekenhuis is opgenomen. "Hij hield zich keurig aan de social distancing-regels, eigenlijk deed hij alles goed. Waarschijnlijk heeft hij het virus toch opgelopen tijdens het boodschappen doen." Hoe het af zal lopen met de profvoetballer, durft Guerra niet te zeggen. "Zijn toestand is stabiel. Er zit geen verslechtering in, maar ook geen verbetering."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie