Makaay: 'Ik was op vakantie in Spanje, Bosz kwam Feyenoords plan toelichten'

Makaay: 'Ik was op vakantie in Spanje, Bosz kwam Feyenoords plan toelichten'

25-04-2020 15:54
40

Roy Makaay was één van de hoofdrolspelers tijdens een ambitieuze transferzomer in 2007. De voormalig topscorer van Europa verruilde Bayern München voor Feyenoord, dat groots uitpakte met versterkingen: ook Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland, Tim de Cler en Nuri Sahin kwamen de stadionclub versterken.

Makaay had toen net zijn vierde seizoen bij Bayern achter de rug, maar voelde de bui al hangen. "We werden vierde, dat kan natuurlijk echt niet bij Bayern. Dan weet je dat de portemonnee wordt getrokken", vertelt hij aan VoetbalPrimeur. Franck Ribéry, Luca Toni en Miroslav Klose werden aangetrokken en Makaay besloot zich weer in Nederland te vestigen. "Dan kun je kiezen: ga ik een jaar lang minder spelen of ga ik de stap maken?"

Toenmalig Feyenoord-directeur Peter Bosz bleek bereid extra moeite te doen om de Wijchenaar over de streep te trekken. "Ik was op vakantie in Spanje, toen kwam Bosz al naar me toe gevlogen om zijn plan toe te lichten. Waarom ze vonden dat ik daarvan deel moest uitmaken. Ik heb ook met Van Bronckhorst gesproken en met Bert van Marwijk, die was toen de trainer. Uiteindelijk hadden Gio en ik zoiets van: dan doen we het ook samen."

Das Phantom speelde uiteindelijk tot 2010 in De Kuip: in drie jaar Feyenoord scoorde hij vijftig keer in 103 officiële wedstrijden en in 2008 werd de KNVB Beker in de wacht gesleept.