Bruggink kreeg shirt van Roberto Carlos: 'Hij kwam netjes naar onze kleedkamer'

Bruggink kreeg shirt van Roberto Carlos: 'Hij kwam netjes naar onze kleedkamer'

25-04-2020 16:21
34

FOX Sports-analist Arnold Bruggink stond tijdens zijn Real Mallorca-periode met Roberto Carlos op het veld en wilde graag het shirt van de toenmalige Real Madrid-linksback bemachtigen. Daar is hij uiteindelijk ook in geslaagd, op gewiekste wijze.

In gesprek met FOX Sports laat Bruggink één van pronkstukken uit zijn shirtjescollectie zien: de inmiddels 42-jarige Tukker bemachtigde het shirt van Roberto Carlos in augustus 2003, toen bekerwinnaar Real Mallorca in de Super Cup tegen De Koninklijke speelde. "De eerste wedstrijd op Mallorca wonnen we met 2-1, toen scoorde ik. De tweede wedstrijd in Bernabéu verloren we kansloos met 3-0. Het zag er al redelijk snel naar uit dat het klaar was."

Wedden

Meer odds

Bruggink dacht tijdens de wedstrijd al na over wiens shirtje hij wilde bemachtigen. "Michel Salgado stond rechtsback, Pavón centraal achterin en Roberto Carlos links. En ik was spits. Toen dacht ik: ik ga rechtsbuiten lopen. Ik heb de laatste vijf minuten aan de rechterkant gelopen en toen heb ik Roberto Carlos om zijn shirt gevraagd. Hij zei: ja, doen we binnen. En ik dacht: k*t, nu ben ik hem kwijt."

De man van de iconische ventieltrap hield echter woord. "Hij kwam na de wedstrijd netjes de kleedkamer binnen om zijn shirt te brengen. Wat de trainer (Jaime Pacheco, red.) zei toen ik rechtsbuiten ging lopen? Nou, de wedstrijd was al gespeeld en ik verstond hem toch niet... Haha."