Oproep van weduwe Khashoggi: 'Werk niet mee aan overname Newcastle United'

Oproep van weduwe Khashoggi: 'Werk niet mee aan overname Newcastle United'

25-04-2020 21:58
19

Hatice Cengiz, de weduwe van de Saudische journalist en dissident Jamal Khashoggi, heeft opgeroepen tot een boycot van de op handen zijnde overname van Newcastle United. Eigenaar Mike Ashley staat op het punt om zijn aandelen te verkopen aan een met Saudisch geld gefinancierd consortium.

Premier League-zendgemachtigde BeIN Sports heeft zich al uitgesproken tegen de overname en ook Cengiz roept de betrokken instanties op om geen groen licht voor de overname te geven. 'De Britse overheid en de Premier League moeten niet toestaan dat iemand als Mohammed Bin Salman (de kroonprins van Saudi-Arabië, red.) hun wereld binnenstapt', laat ze weten middels een via Twitter gepubliceerd statement.

Haar man Khashoggi stierf in oktober 2018 onder raadselachtige omstandigheden in de Saudische ambassade in Istanbul. Volgens onder meer de Verenigde Naties en de CIA zit het regime van Bin Salman hier achter. 'Hij wil het voetbal nu aanwenden om zijn slechte imago op te poetsen na de moord op Jamal', aldus Cengiz. 'Daarom roep ik Newcastle United en de autoriteiten op om hier niet aan mee te werken.'