FC Utrecht maakt kans met gang naar rechter: 'Dat is pikant genoeg Feyenoord'

FC Utrecht maakt kans met gang naar rechter: 'Dat is pikant genoeg Feyenoord'

26-04-2020 07:56 Laatste update: 11:35
289

Voetbaladvocaat Christian Visser geeft FC Utrecht wel degelijk een kans in de zaak die het aanspant tegen de KNVB. De Domstedelingen grijpen op twee fronten naast een Europees ticket nu het seizoen niet wordt uitgespeeld.

FC Utrecht loopt de bekerfinale tegen Feyenoord mis en staat in de Eredivisie zesde. De ploeg van coach John van den Brom staat drie punten achter Willem II, maar speelde een duel minder en heeft een beter doelsaldo. De Tilburgers mogen wel naar de voorrondes van de Europa League.

Wedden

Meer odds

"De rechter zal kijken of er in strijd met de reglementen is gehandeld", zegt Visser tegen het Algemeen Dagblad. "En of het een redelijk besluit was. En dat is nog maar de vraag. Vooral met die bekerfinale hebben ze een kans. De KNVB beëindigt het bekertoernooi en geeft het bijbehorende ticket zomaar aan de nummer drie van de ranglijst. Dat is pikant genoeg Feyenoord, die andere bekerfinalist."

"De KNVB kijkt met de verdeling van de Europese tickets naar de ranglijst", vervolgt de voetbaladvocaat. "Dat doen ze ook met de verdeling van de televisiegelden. Maar dat de bekerfinale bij een stand van 0-0 moet beginnen, dat telt kennelijk niet. Die bekercompetitie schrappen ze zomaar even."

Het tweede punt van FC Utrecht oogt minder sterk. "FC Utrecht passeert Willem II op de ranglijst als het de inhaalwedstrijd tegen Ajax wint. Maar de rechter zal ook zien dat Willem II nu een beter puntengemiddelde heeft." Volgens hem speelt het desondanks 'toch mee'.