PSV opgelucht na Bergwijn-transfer: 'Veel geld, voelt nu dubbel zo veel waard'

PSV opgelucht na Bergwijn-transfer: 'Veel geld, voelt nu dubbel zo veel waard'

26-04-2020 13:55 Laatste update: 14:08
36

Hij werd met tegenzin verkocht, maar de winterse transfer van Steven Bergwijn naar Tottenham Hotspur komt PSV achteraf goed uit. Toon Gerbrands, algemeen directeur in Eindhoven, laat doorschemeren dat zijn club ondanks de crisis weer zwarte cijfers schrijft.

"Je snapt dat ik daar officieel niets over kan gaan zeggen", reageert Gerbrands op de suggestie van Voetbal International dat PSV voor het achtste seizoen op rij in de plus eindigt. "Globaal kun je nu wel zeggen dat we ons voor de cijfers van dit seizoen geen zorgen hoeven te maken. De conservatieve begrotingsmethode waar niet in wordt gezet op Champions League-voetbal blijkt nu goud waard."

In retrospectief pakken ook de keuzes in de winterse transferperiode goed uit. "Achteraf mag je natuurlijk ontzettend blij zijn dat je Steven Bergwijn goed hebt kunnen verkopen aan het begin van dit jaar. Dat was toen al veel geld, maar voelt nu als dubbel zo veel waard. We zullen het hard nodig hebben", aldus Gerbrands. Bergwijn maakte voor 30 miljoen euro de overstap naar Tottenham Hotspur. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.