KNVB-'beerput' open: 'Zullen dingen naar buiten komen waar je geen weet van hebt'

KNVB-'beerput' open: 'Zullen dingen naar buiten komen waar je geen weet van hebt'

26-04-2020 16:57
115

SC Cambuur-assistent Pascal Bosschaart is nog altijd niet bekomen van de misgelopen promotie naar de Eredivisie. Vooral het feit dat zestien clubs zich tevergeefs vóór promotie en degradatie uitspraken, steekt de oud-prof van onder meer FC Utrecht, Feyenoord en ADO Den Haag.

Bosschaart liet zijn woede vrijdag al de vrije loop via Twitter. Het kwam hem op commentaar van fans van zijn oude club ADO Den Haag – dat juist opgelucht adem mocht halen – te staan. "Het gaat me niet om het degraderen van ADO Den Haag en RKC Waalwijk", benadrukt Bosschaart echter in gesprek met RTV Rijnmond. "De KNVB had makkelijk kunnen zeggen dat er twintig clubs in de Eredivisie hadden gekund en dat de eerstedivisieclubs met geld gecompenseerd zouden kunnen worden."

De voetbalbond besloot echter om de samenstelling van de Nederlandse profdivisies intact te houden, tot woede van heel voetbalminnend Leeuwarden. "Als je volgens de UEFA-richtlijnen de bovenste plekken op nota bene doelsaldo verdeelt en je de Keuken Kampioen Divisie laat schieten, dan ben je niet consequent", deelt Bosschaart het standpunt van Cambuur-directeur Ard de Graaf. De bebaarde Rotterdammer verwacht dat het laatste woord nog niet gesproken is over de stemming. " De beerput gaat nu open. Mensen binnen de KNVB gaan dingen lekken. De komende dagen zullen dingen naar buiten komen waar je geen weet van hebt."