Sprankje hoop voor Serie A: premier Conte kondigt eerste versoepeling aan

Sprankje hoop voor Serie A: premier Conte kondigt eerste versoepeling aan

26-04-2020 21:14
9

Italië bereidt zich langzaam maar zeker voor op de hervatting van het openbare leven, na een aantal loodzware weken. Het land gaat vanaf 4 mei Fase Twee van de lockdownperiode in, waardoor de Serie A-clubs weer kunnen denken aan trainingen, heeft premier Giuseppe Conte zondagavond bekendgemaakt.

Nadat met name Noord-Italië zwaar getroffen was door het coronavirus, werd het openbare leven volledig stilgelegd. Atalanta Bergamo-middenvelder Marten de Roon beschreef in maart al dat hij vanuit zijn woning alleen ambulances en kerkklokken kon horen. Het aantal doden is inmiddels teruggelopen en de eerste versoepeling van de maatregelen kan op 4 mei van start gaan: voetbalclubs kunnen hun spelers dan weer individueel laten trainen op de club. Mogelijk kan er twee weken later alweer in groepjes getraind worden.

Conte heeft de bevolking echter op het hart gedrukt om niet te hard van stapel te lopen: de social distancing-regels moeten voorlopig gerespecteerd worden, ook tijdens familiebezoeken én ook door topsporters. Of de Serie A in juni hervat kan worden, zal nog moeten blijken. "Wij zullen de omstandigheden tegen die tijd evalueren. Alleen als het honderd procent veilig en verantwoord is, zal dit gebeuren. Wij als sportgek land moeten niet willen dat onze idolen besmet raken en ziek worden."