BILD over 'superster' en 'toptalent' op Bayern-lijstje: 'Dest nog steeds in beeld'

BILD over 'superster' en 'toptalent' op Bayern-lijstje: 'Dest nog steeds in beeld'

26-04-2020 21:29
29

BILD heeft de boodschap van Bayern München-directeur Hasan Salihamidzic ontcijferd. De Bosnische oud-speler kondigde eerder op de zondag tegenover Der Kicker aan dat hij komende zomer een 'internationale superster' en een 'toptalent uit Europa' naar Zuid-Duitsland wil halen.

Salihamidzic noemde verder geen namen, maar BILD doet dat wel: volgens de toonaangevende krant ging het om superster Leroy Sané (Manchester City) én toptalent Sergiño Dest (Ajax). Bayern was al tijdenlang bezig met de in Duitsland geboren Sané, die afgelopen zomer echter zijn kruisband afscheurde. De spelmaker werkt echter aan zijn rentree en het spel lijkt opnieuw te kunnen beginnen: de zaakwaarnemer van Sané bevestigde onlangs dat Bayern in de markt was voor zijn cliënt, maar dat Manchester City hem ook langer binnenboord wil houden.

Dest wordt eveneens al langer gevolgd door Der Rekordmeister. Het beklinken van de transfer leek een kwestie van tijd, maar na het uitbreken van het coronavirus zijn er meer vraagtekens. Volgens Voetbal International was de transfer van de Amerikaans international 'on hold' gezet en zou Dest nog minstens één jaar bij Ajax spelen. Anderen menen juist dat Bayern nog altijd van plan is om deze zomer nog zaken te doen met Ajax.

BILD noemt verder nog de namen van centrale verdediger Dayot Upamecano (RB Leipzig) en spelmaker Kai Havertz (Bayer Leverkusen). Upamecano loopt in 2021 uit zijn contract en lijkt van plan om komende zomer te verkassen: volgens een clausule in zijn contract zou hij zestig miljoen euro moeten kosten, maar Bayern kan proberen om een lagere transfersom af te dwingen.