Auassar laaiend na Feyenoord-debuut bij 7-0 (!) achterstand: Wandelende tijdbom

Auassar laaiend na Feyenoord-debuut bij 7-0 (!) achterstand: "Wandelende tijdbom"

26-04-2020 21:46
74

Adil Auassar kon zich na Feyenoord-PSV op 24 oktober 2010 niet beheersen. De huidige Sparta-aanvoerder mocht bij een 7-0 (!) achterstand zijn debuut voor Feyenoord maken en zag de score uiteindelijk oplopen naar 10-0.

Na afloop botste Auassar met toenmalig trainer Mario Been: de rampzalige middag in Eindhoven was de druppel die de emmer deed overlopen, na een frustrerende start van zijn eerste Feyenoord-seizoen. "Ik was toen nog zo jong, vol energie, niet goed in relativeren... Ik was toen gewoon een wandelende tijdbom", blikt hij terug in gesprek met Radio Rijnmond terug op zijn 'uitbarsting'. "Achteraf gezien had ik misschien eerder naar de trainer toe moeten gaan."

Auassar was samen met Ruben Schaken overgekomen van VVV-Venlo en bleek sowieso niet op het makkelijkste moment binnen te komen in De Kuip. "Het was gewoon een heksenketel in die tijd", aldus de inmiddels 33-jarige linkspoot. "De club had de handen vol aan zichzelf. Dat jaar werd de trainer weggestemd door de spelersgroep. Martin van Geel kwam er toen net bij, die wilde zijn handen er niet aan vuil maken, ze hadden een miljoenenschuld... Het was ieder voor zich op dat moment. In mijn situatie was het des te moeilijker."