BILD ziet nadeel aan 'handhaving' RKC: ''bedrag met zes cijfers' naar Hannover'

BILD ziet nadeel aan 'handhaving' RKC: ''bedrag met zes cijfers' naar Hannover'

Gepubliceerd: zondag 26 april 2020 om 23:54zo 26-04-2020 om 23:54

Hannover 96 heeft de ontwikkelingen in Nederland met extra aandacht gevolgd. Nu RKC Waalwijk niet meer in actie zal komen dit seizoen én degradatie heeft 'afgewend', kan Hannover profiteren van de huurtransfer van Emil Hansson.

De 21-jarige buitenspeler kwam aan het begin van het seizoen over van Feyenoord, maar werd in januari alweer verhuurd aan RKC, de club die hij ook in het seizoen 2018/2019 diende. Volgens BILD is door de onverwachte handhaving van RKC een clausule in de huurovereenkomst met Hannover geactiveerd: de nummer 18 van de Eredivisie dient naar verluidt 'een zescijferig bedrag' over te moeten maken aan de Tweede Bundesliga-club.

Voor Hansson ligt nu een voortijdige terugkeer in het verschiet. In Nederland wordt tot 1 september niet meer gevoetbald, maar de Duitse clubs willen begin mei de competitie alweer hervatten. De huurtransfer loopt in principe nog tot 30 juni, maar wordt mogelijk eerder beëindigd: hierdoor kan Hansson nog meetrainen en misschien zelfs wedstrijden spelen namens Hannover. Zijn contract loopt nog door tot 2022: de vleugelaanvaller en zijn buitenspeler gaan binnenkort in gesprek met de clubleiding van H96.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws