'Opvallend: Club Brugge grijpt mogelijk alsnog naast de landstitel'

'Opvallend: Club Brugge grijpt mogelijk alsnog naast de landstitel'

27-04-2020 19:38
53

Club Brugge werd begin april officieus kampioen van de Jupiler Pro League, maar de kans bestaat dat de beslissing om de competitie stop te zetten wordt teruggedraaid. Royal Antwerp, Anderlecht en KRC Genk willen de competitie graag voortzetten en hebben nog maar één club nodig die met ze in zee gaat. 

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Op maandag 4 mei wordt duidelijk wat er nou écht met de Belgische competitie gaat gebeuren. In België wacht men nog altijd op politieke duidelijkheid. Maandag 4 mei is volgens Het Laatste Nieuws 'de dag van de waarheid'.

In verband met de Europese plaatsen willen Antwerp, Anderlecht en Genk de competitie graag afmaken. Zij kunnen dus een stokje steken voor het stopzetten van de competitie, mits ze nog één club vinden die dat ook wil en bereid is een vuist te maken. Als er een kleine meerderheid (51 procent) is die wil stoppen, dan eindigt de competitie.

Toch houden de drie clubs hoop. Voor de gevolgen van een onmiddellijke stopzetting (Europese plaatsen, degradatie, promotie) is er immers een meerderheid van 80 procent nodig.

'Door het faillissement van Lokeren zijn er in totaal nog 44 stemmen. Antwerp (2 stemmen), Anderlecht en Genk (elk 3 stemmen) hebben daar nu 18 procent van in handen. Als zij nog één club vinden die zich bij hun coalitie wil aansluiten, kan de Pro League geen beslissing ten gronde nemen', schrijft Het Laatste Nieuws.