RKC Waalwijk verdedigt KNVB: 'Het is een raadpleging, zo is het wel'

RKC Waalwijk verdedigt KNVB: 'Het is een raadpleging, zo is het wel'

27-04-2020 21:16
84

RKC Waalwijk maakt zich absoluut geen zorgen over mogelijke rechtszaken van SC Cambuur en De Graafschap tegen het besluit van de KNVB. Directeur Frank van Mosselveld 'weet honderd procent zeker' dat de Brabanders komend seizoen in de Eredivisie spelen.

Van Mosselveld wil nog wat kwijt over de 'stemming' van vrijdag. "Ik lees en hoor verschillende verhalen over een stemming, maar het is wel degelijk een raadpleging", zegt hij tegen Omroep Brabant. "En het is een groot verschil. Want bij een raadpleging werkt het zo: als iedereen 'A' roept, kan er uiteindelijk nog voor 'B' gekozen worden. Wellicht is dat toen al verkeerd gecommuniceerd, maar zo is het wel."

De RKC-directeur kan weinig met de criticasters die wijzen op de achterstand van elf punten. "Wij weten als geen ander dat onze positie verre van rooskleurig was. Maar je bent pas gedegradeerd als je de achterstand niet meer kan inhalen. Ik kan me nog een wedstrijd herinneren van vorig jaar, waarin we in de blessuretijd achter stonden en toch nog wonnen", doelt hij op de promotiewedstrijd met Go Ahead van afgelopen seizoen. "Dus er zijn ook wel eens gekkere dingen gebeurd."

Dat RKC zich handhaaft, betekende volgens BILD ook dat de Waalwijkers 'een bedrag met zes nullen' moeten overmaken naar Hannover 96, omdat ze Emil Hansson sinds de winter huurden. "Klinkklare onzin", reageert Van Mosselveld.