'Messi grijpt in bij Barça en adviseert: Coutinho behouden, Dembélé verkopen'

'Messi grijpt in bij Barça en adviseert: Coutinho behouden, Dembélé verkopen'

27-04-2020 22:25
31

Lionel Messi bemoeit zich nadrukkelijk met het transferbeleid van FC Barcelona. De Argentijnse ster zag dat de Catalanen er alles aan deden om Philippe Coutinho te slijten en besloot in te grijpen, meldt althans The Athletic.

Messi zou namelijk van mening zijn dat Barça niet Coutinho, maar Ousmane Dembélé van de hand moet doen. Volgens de aanvoerder kan de Braziliaan, die momenteel is verhuurd aan Bayern München, nog van waarde zijn.

Coutinho kwam begin 2018 voor minimaal 120 miljoen euro over van Liverpool, maar kwam tot dusver niet verder dan 21 treffers in 76 optredens. Spaanse media schreven al dat de Spaanse kampioen hem voor negentig miljoen euro hoopt te verkopen. Ook Dembélé maakte tot dusver geen onuitwisbare indruk. De Fransman kostte 105 miljoen, maar wordt geplaagd door blessures en zou er een niet al te professionele levensstijl op nahouden.

Neymar
Voor Messi blijft het meest ideale scenario ondertussen de terugkeer van Neymar. De zesvoudig Ballon d'Or-winnaar heeft dat meermaals aangegeven bij het Barça-bestuur. Het is echter de vraag of de club de financiële middelen heeft, mede door de coronacrisis. De Braziliaanse dribbelaar moet naar verluidt 164 miljoen euro kosten.