'Kwamen tot de conclusie dat we juridische stappen moeten nemen tegen KNVB'

'Kwamen tot de conclusie dat we juridische stappen moeten nemen tegen KNVB'

28-04-2020 07:36
49

De Graafschap stapt naar de rechter en wil promotie naar de Eredivisie afdwingen, bevestigt algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. In de ogen van de club heeft de KNVB afgelopen vrijdag grote fouten gemaakt door De Graafschap en SC Cambuur niet te laten promoveren.

Het Algemeen Dagblad meldde maandag al dat De Graafschap juridische stappen onderneemt. "We hebben het hele proces met elkaar besproken", bevestigt Ostendorp in de Gelderlander. "Wat is er allemaal gebeurd? Hoe is het verlopen? Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we juridische stappen moeten nemen."

De Graafschap overweegt samen op te trekken met Cambuur. Ook de club uit Leeuwarden is boos omdat promotie naar de Eredivisie hen ontnomen is. Trainer Henk de Jong kondigde eveneens al juridische maatregelen aan.

Volgens de Gelderlander loopt De Graafschap bij nog een jaar Keuken Kampioen Divisie veel geld mis. Naar verwachting gaat het om minimaal twee miljoen euro. Aan tv-gelden kan de club al rond de 1,2 miljoen euro extra tegemoet zien.