'Míster Koeman' doet belofte aan Oranje: 'En op een dag trainer van Barcelona'

'Míster Koeman' doet belofte aan Oranje: 'En op een dag trainer van Barcelona'

28-04-2020 11:45 Laatste update: 11:53
32

Ronald Koeman heeft in een groot interview met het Spaanse Sport trouw gezworen aan het Nederlands elftal. De bondscoach zal zeker tot na het EK 2021 verbonden blijven aan de KNVB.

Officieel heeft Koeman een contract tot na het WK van 2022 bij de KNVB, maar in de verbintenis is een clausule opgenomen om tussentijds naar FC Barcelona te vertrekken. Koeman zegt in het interview met Sport deze echter niet te zullen lichten voor het EK 2021. "Nee. Mijn toewijding aan het Nederlands elftal blijft hetzelfde. Ik zal in ieder geval tot na het EK in 2021 bondscoach blijven", aldus Koeman.

"Ik had liever gezien dat die clausule helemaal niet bekend zou zijn geworden, maar hij kwam zonder mijn toestemming naar buiten. En nu ga ik het bestaan ervan ook niet ontkennen", aldus Koeman, die nog steeds de droom heeft om trainer van FC Barcelona te worden. "Toen ik als coach begon had ik twee dromen: één, bondscoach van het Nederlands elftal worden. En twee, op een dag trainer van FC Barcelona zijn."

Koeman zegt dat het door het uitgestelde EK nu niet het moment is om naar Barcelona te trekken. "Barça heeft al een coach (Quique Setién, red.) trouwens, en die doet het heel goed. Ik kan alleen maar zeggen: de tijd zal het leren. Een van de dingen die deze coronacrisis ons heeft geleerd, is dat alles van de ene op de andere dag kan veranderen. Laten we afwachten wat de toekomst voor ons in petto heeft."