Supporters FC Utrecht zijn niet blij en hangen spandoek op bij KNVB

Supporters FC Utrecht zijn niet blij en hangen spandoek op bij KNVB

28-04-2020 12:20
120

De fanatieke supporters van FC Utrecht hebben een spandoek opgehangen bij de KNVB in Zeist. Zij zijn niet blij met het besluit van de bond om de club geen Europees ticket te geven. Ook de bekerfinale tegen Feyenoord wordt niet gespeeld.

Utrecht heeft niets aan een zesde plaats, die toegang geeft tot de Europa League-voorronde, en het behalen van de bekerfinale. De 'Utrecht Ultras' zijn not amused en hebben zich gemeld in Zeist.

De wegen naar de campus van de KNVB in Zeist waren afgesloten, maar het is de supporters via een omweg in het bos toch gelukt om het spandoek op te hangen. Het protest leek vredig te zijn verlopen. 

Er is inmiddels ook een petitie opgestart om FC Utrecht alsnog een Europees ticket toe te kennen. Op het moment van schrijven is deze al ruim 8400 keer ondertekend. Utrecht-grootaandeelhouder Frans van Seumeren maakte al bekend naar de rechter te zullen stappen om het besluit van de KNVB aan te vechten. Hij wordt daarbij gesteund door advocaat en CAS-arbiter Frans de Weger, die eerder ADO Den Haag al juridisch ondersteunde.